Uluslararası Genç İş Adamları Kongresi
Genç Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Cahit Ertemel:- "Genç Ticaret Elçileri projesi ile ülkemizde bulunan uluslararası öğrencilere dış ticaret eğitimi verip firmalarla buluşturarak, ülkemiz ihracatına şimdiye kadar 500 milyon dolardan fazla katkı sağladık"
Genç Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Cahit Ertemel, ana hedeflerinin İstanbul’u dünyanın en önemli girişimcilik merkezlerinden biri haline getirmek olduğunu belirterek, "Genç Ticaret Elçileri projesi ile ülkemizde bulunan uluslararası öğrencilere dış ticaret eğitimi verip firmalarla buluşturarak, ülkemiz ihracatına şimdiye kadar 500 milyon dolardan fazla katkı sağladık." dedi.
Ertemel, Genç MÜSİAD tarafından "Global Harmony" temasıyla düzenlenen 8. Uluslararası Genç İş Adamları Kongresi'ndeki (UGiK) konuşmasında, 57 yurt içi 35 yurt dışı şubesiyle dünyanın en yaygın 30 yaş altı genç iş insanları kuruluşu olarak 22 yılın tecrübesini arkalarına almak suretiyle yeni ufuklara doğru emin adımlarla ilerlediklerini ifade etti.
Uzay sanayisinin, yapay zekanın, ileri teknolojinin tüm dengeleri değiştirdiği zamanlarda olunduğunun altını çizen Ertemel, "Dünyanın en değerli şirketlerinin girişimci ve teknoloji odaklı olduğu, örneğin dünyanın en büyük 10 şirketinin 7’sinin teknoloji şirketi olduğu bir iş ortamını yaşıyoruz.Toplumsal öz güvenimiz yüksek." dedi.
Ertemel, bugün Türkiye’nin her bir yerinden bir girişimcinin dünyaya açılabildiğini ifade ederek, "Türkiye şu anda Uluslararası Yapay Zeka Endeksi'nde 160 ülke arasında 47'nci sırada. Her geçen gün sıralamadaki yerimiz yükseliyor. Gideceğimiz çok yol var, bu yolu ancak gençlerimiz ve girişimcilerimiz ile alabiliriz." açıklamasını yaptı.
Genç MÜSİAD olarak girişimciliği desteklemek adına birçok faaliyette bulunduklarına işaret eden Ertemel, "Girişimciliğe vermiş olduğumuz önemi göstermek amacıyla bu dönem derneğimizin içinde yer alacak Genç MÜSİAD Girişimcilik Merkezi GM2'nin bugün öğleden sonra açılış lansmanını yapıyoruz. Girişimcilik Merkezimizin amacı, girişimlerin MÜSİAD’ın sahip olduğu bilgi, sermaye ve bağlantılar ile büyüyüp globalleşmesidir. En önemli misyonu ise MÜSİAD’ın güçlü hinterlandını girişimcilere açıp girişimlerin cirosunu artırmak ve dünyaya açılmalarına destek olmaktır. Bugün sizden ricam GM2’yi daha iyi anlamanız ve içinde olmanızdır. Ekosistemde yer alan tüm paydaşlar ile bağlantısı olacak bu merkezimiz, odaklandığı alan ve çalışma sistemi ile bir ilk olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.
- "Kolektif girişimciliğin bayrak taşıyıcısıyız"
Başkan Cahit Ertemel, ana hedeflerinin İstanbul’u dünyanın en önemli girişimcilik merkezlerinden biri haline getirmek olduğuna dikkati çekerek, "Genç Ticaret Elçileri projesi ile ülkemizde bulunan uluslararası öğrencilere dış ticaret eğitimi verip firmalarla buluşturarak, ülkemiz ihracatına şimdiye kadar 500 milyon dolardan fazla katkı sağladık." dedi.
Genç MÜSİAD olarak, kolektif girişimciliğin bayrak taşıyıcısı olduklarını kaydeden Ertemel sözlerini şöyle tamamladı:
"Yapay zekada, dijital çözümlerde, siber güvenlikte, akıllı tarımda, katma değerli sanayi ve üretimde bu bayrağı gençler olarak, Türkiye ve başka ülkelerde ticaretimizle taşıyacağız. 30 yaş altı 38 milyonun üzerinde gencin olduğu çok kıymetli bir ülkeyiz. Dünya genelinde 400 milyar liraya ulaşmış bilişim teknolojileri ekonomisine, bu yaş grubu gençlerimizin katılması ülkemizi çok ileri taşıyacaktır. İşte bu yüzden ana odağımız girişimcilik."
Kaynak:
Bu haber toplam 113 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.