TÜSİAD ve Chapter Zero Türkiye "sürdürülebilir finans" konusunu ele aldı

TÜSİAD ve Chapter Zero Türkiye "sürdürülebilir finans" konusunu ele aldı

TÜSİAD Genel Sekreteri Ebru Dicle:- "Yeşil ekonominin inşası ve sürdürülebilir projelerin desteklenmesi için finans sektörünün dönüşümü kaçınılmaz hale geliyor"

TÜSİAD ve Chapter Zero Türkiye işbirliğinde, Garanti BBVA ev sahipliğinde "Sürdürülebilir Finans Etkinliği" düzenlendi.

TÜSİAD'dan yapılan açıklamaya göre, etkinlikte, sürdürülebilir kalkınma amaçlarının etkin bir şekilde hayata geçirilmesi ve Avrupa Yeşil Mutabakatı gibi küresel ticaret ve finans piyasalarını derinden etkileyecek düzenlemelere uyum bağlamında sürdürülebilir finansmanın önemli unsurları ve bu alandaki gelişmeler ele alındı.

Toplantının açılış konuşmalarını TÜSİAD Genel Sekreteri Ebru Dicle ve Garanti BBVA Finansal Teknolojiler, Dijital Bankacılık ve Müşteri Çözümleri Genel Müdür Yardımcısı ve Chapter Zero Türkiye Yürütme Komitesi Üyesi Murat Çağrı Süzer yaptı.

Açılışın ardından BBVA Sürdürülebilirlik Vizyonu ve Savunuculuğu Küresel Başkanı Antoni Ballabriga ve Deloitte Küresel Avrupa Birliği Kurumları Sürdürülebilirlik Lideri Anna Kowalewska ana tema konuşmalarını gerçekleştirdi.

Etkinlik TÜSİAD Çevre ve İklim Değişikliği Çalışma Grubu ve Yeşil Mutabakat Görev Gücü Başkanı ve Chapter Zero Türkiye Yürütme Kurulu Üyesi Fatih Özkadı’nın moderasyonunda gerçekleşen “Türkiye’de Sürdürülebilir Finansman” başlıklı panel ile sona erdi.

- "Yeşil finansman, sürdürülebilir büyümenin temel taşlarından biri"

Açıklamada panelde yaptığı konuşmaya yer verilen TÜSİAD Genel Sekreteri Dicle, yeşil finansmanın sürdürülebilir büyümenin temel taşlarından biri olduğunu belirterek, yeşil ekonominin inşası ve sürdürülebilir projelerin desteklenmesi için finans sektörünün dönüşümünün kaçınılmaz hale geldiğini ifade etti.

İş dünyasının finansal kararlarını topluma ve gezegene karşı sorumlulukları da göz önünde tutarak alması gerektiğine değinen Dicle, şunları kaydetti:

"Finans kuruluşları sürdürülebilir projelere destek vererek hem çevresel hem de ekonomik açıdan olumlu bir etki yaratma potansiyeline sahip. Sürdürülebilir finansmanın yaygınlaşması için iş dünyasının yanı sıra diğer tüm aktörlerin desteği şart. Kamu kurumları sürdürülebilir finansın gelişimi için gerekli mevzuat ve altyapı hazırlıklarının yanı sıra ilgili destek mekanizmaları ile sürdürülebilir finansı teşvik etmek için önemli adımlar atıyor. Biz de TÜSİAD olarak bu çalışmalara aktif katkı sağlıyoruz."

Murat Çağrı Süzer de banka olarak TÜSİAD’ın Sürdürülebilir Finansman Alt Çalışma Grubuna katkı sağladıklarını belirterek, alt çalışma grubunun, sürdürülebilir finans konusundaki güncel gelişmelere ve sürdürülebilir finansmana ulaşımdaki raporlama ve veri gerekliliklerine odaklanan bir çalışma yaptığını aktardı.

Fatih Özkadı ise Türkiye'de etkin bir yeşil yatırım portföyünün geliştirilmesi için üretimde kaynak verimliliğinin ve döngüselliğin finansal olarak desteklenmesinin önemini vurguladı.

Garanti BBVA Kurumsal, Yatırım Bankacılığı ve Global Piyasalar Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Akten de müşterilerin ihtiyaçlarına yönelik sürdürülebilir finans ve dönüşüm projeleri için danışmanlık hizmetleri gerçekleştirdiklerini ve henüz gelişim aşamasında olan unsurları yakından takip ettiklerini aktardı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 190 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler