Türk müziğine ilgi duyan Meksikalı gençler Yunus Emre Enstitüsü'nde mini orkestra kurdu

Türk müziğine ilgi duyan Meksikalı gençler Yunus Emre Enstitüsü'nde mini orkestra kurdu

YEE Meksika Koordinatörlüğü bünyesinde açılan müzik ve Türkçe kurslarında bir araya gelen Meksikalı gençler, hem konser vererek hem sosyalleşerek Türkçeyi geliştirme imkanı buluyor- Eşi Türk olan Jessica Jimenez:- "Eşim İspanyolcasını geliştirmek için evde Türkçe konuşmadığından ben Türkçe öğrenemedim. Kursa başladım ve artık daha iyi konuşabiliyorum. Türkçe çok güzel ama çok da zor bir dil"

MEXİCO CİTY (AA) - YASEMİN KALYONCUOĞLU - Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Meksika Koordinatörlüğü bünyesinde açılan kurslarda, Türk kültürüne ilgi duyan her yaştan genç, ney, ritim, geleneksel Türk müziği dersi alıyor ve Türkçe öğrenme fırsatı buluyor.

YEE'deki hafta içi ve hafta sonu grupların olduğu Türkçe derslerine her geçen gün ilginin arttığı belirtiliyor.

Türkçe kursunda 67, müzik kursunda 38 öğrencinin eğitim aldığı enstitüdeki dersleri AA görüntüledi.

Eğitmen Ferit Ziem'in şefliğinde gitar, çello, ney, bendir, darbuka ile derse eşlik eden Meksikalı öğrenciler, aralarında "Uzun İnci Bir Yoldayım", "Üsküdar'a Giderken", "Yedikule" şarkılarının yer aldığı Türk müziğinden örnekleri seslendirdi.

Orkestranın solisti Angelica Castro, Türkçe bilmeden şarkıları yorumlayarak saz ekibine eşlik etti.

Angelica Castro, AA muhabirine, şarkı söylemeyi çok sevdiğini, Türk dizileri izleyerek Türkçeye ilgi duymaya başladığını belirtti.

39 yaşında iki çocuk annesi Castro, "Türkçeyi henüz bilmiyorum ama şarkıların anlamlarını öğrendim. Kelimelerin anlamlarına baktım. Türkçe çok güzel bir dil, Türk müziği de çok güzel. Ayrı bir ruhu var. Olabildiğince devam edeceğim." ifadelerini kullandı.

- "Eşimin Türkiye'de yaşayan ailesiyle Türkçe iletişim kuruyorum"

Türkçe öğrenmek için YEE'de eğitim gören inşaat mühendisi Jessica Jimenez, eşinin Türk olduğunu ama İspanyolcasını geliştirmek için evde Türkçe konuşmadığını söyledi.

"Eşim İspanyolcasını geliştirmek için evde Türkçe konuşmadığından ben Türkçe öğrenemedim. Kursa başladım ve artık daha iyi konuşabiliyorum. Türkçe çok güzel ama çok da zor bir dil. Oldukça fazla çalışmak gerekiyor." diyen Jimenez, eşinin Türkiye'de yaşayan ailesi ile Türkçe iletişim kurmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Türk dizilerini fırsat buldukça izlediğini anlatan Jimenez, dizilerin dilin gelişiminde önemli olduğunu ifade etti.

- Meksikalı gençler ebrudan, Türk yemeğine pek çok konuda eğitim alıyor

Enstitünün Türk kültürü ve tarihi konferansları hem enstitü binasında hem de Meksika Meclis Binasında gerçekleştiriliyor. Ebru derslerinin de verildiği kurumda, Türk kültürünün önemli lezzetlerinden Türk kahvesi günü de düzenleniyor.

"Türk Yemek Günleri" yapılarak Türk yemeklerinin yapımı öğretiliyor. Ayrıca sinema günlerinde Türk filmlerinden örnekler Meksikalı öğrencilere sunuluyor.

Enstitünün zengin içeriğe sahip kütüphanesinde öğrenciler kitap okuyarak Türkçeyi geliştirme imkanı buluyor.

Türk müziğine ilgi duyan Meksikalı gençler Yunus Emre Enstitüsü'nde mini orkestra kurdu

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 116 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler