Tokyo'da Gazze'deki hastanelerde ölenleri temsilen gösteri düzenlendi

Tokyo'da Gazze'deki hastanelerde ölenleri temsilen gösteri düzenlendi

Japonya'nın başkenti Tokyo'daki iş dünyasının merkezlerinden Şincuku bölgesinde Gazze'deki hastanelerde yaşamını yitirenleri temsilen gösteri düzenlendi.Japon sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ile Tokyo'da yaşayan Müslümanlar, başkentteki...

Japonya'nın başkenti Tokyo'daki iş dünyasının merkezlerinden Şincuku bölgesinde Gazze'deki hastanelerde yaşamını yitirenleri temsilen gösteri düzenlendi.

Japon sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ile Tokyo'da yaşayan Müslümanlar, başkentteki Şincuku İstasyonu'nun önünde bir araya geldi.

Yaya yolundaki "Gazze Sokak Hastanesi" temalı etkinlikte göstericiler, Gazze Şeridi'nde hayatını kaybedenleri temsilen yere yatıp sessizce bekledi.

Göstericiler, İsrail'in saldırıları altında yıkıma uğrayan Gazze'deki hastanelerde ölenleri ve can çekişenleri temsilen kanlı kıyafetlerle Filistin bayraklarını üzerlerine örttü.

Kanlı kefenlere sarılı temsili bebeklerin yere yatırıldığı etkinlikte göstericiler, kefiye ve karpuz motifleriyle Filistin ile dayanışmalarını ifade etti.

Bölgedeki hastanelerden görüntü ve seslerin arka planda çalındığı gösteriyi Şincuku İstasyonu'nun önünden geçen yayalar ilgiyle izledi.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne saldırılarını protesto eden göstericiler, "İsrail'e yaptırım uygula" ve "Japonya halkı Filistin halkıyla beraber" yazılı pankartlar taşıdı.

Tokyo'da Gazze'deki hastanelerde ölenleri temsilen gösteri düzenlendi

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 23 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler