TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, iki alt komisyon raporunu kabul etti

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, iki alt komisyon raporunu kabul etti

TBMM (AA) - TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK), bünyesinde kurulan Kadınların İş ve Aile Yaşamlarının Uyumlaştırılmasında Karşılaşılan...

TBMM (AA) - TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK), bünyesinde kurulan Kadınların İş ve Aile Yaşamlarının Uyumlaştırılmasında Karşılaşılan Sorunların Tespiti ve Çözüm Önerilerinin Belirlenmesi Konulu Alt Komisyonu raporu ile Kadın İstihdamının Arttırılması, Kadın Girişimciliğinin, Kooperatifçiliğinin Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi Kapsamında Mevcut Sorunların Tespiti ve Çözüm Önerilerinin Belirlenmesi Alt Komisyonu raporunu kabul etti.

KEFEK, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal başkanlığında toplandı.

Aksal, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük bir faciaya neden olduğunu dile getirerek, bu felaketten en çok etkilenenlerin kadın ve çocuklar olduğunu söyledi.

Milletin ve devletin el ele bu facia karşısında kenetlenmeyi bildiğini vurgulayan Aksal, "Bütün gücümüzle yaraları sarmaya çalışıyoruz. Kaybettiğimiz bütün vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Geride kalanların ve milletimizin başı sağ olsun." diye konuştu.

Aksal, istatistiklere göre en çok çalışan komisyonlardan biri olduklarını anlatarak, alt komisyonların 2 haftada bir toplandığını, yerel ve uluslararası düzeyde çalışma ziyaretleri gerçekleştirildiğini, sorunları ve başarıları yerinde tespit ettiklerini, değerli çözüm önerileri içeren raporlar hazırladıklarını kaydetti.

Alt komisyon üyeleri ile uzmanlara teşekkür eden Aksal, "Alanında söz sahibi akademisyenler, kurum ve kuruluş temsilcileri ve STK'lerin katılımı ile yoğun çaba sarf edilerek hazırlanan bu raporların ülkemizdeki kadın istihdamına, girişimcilik ve kooperatifçilik çalışmalarına, iş ve aile yaşamının uyumlaştırılması politikalarına önemli katkılar sağlayacağından eminim." değerlendirmesinde bulundu.

Kadınların toplumda karşılaştıkları birçok sosyolojik sorunun temelinde istihdamda yeteri kadar var olmamalarının geldiğini belirten Aksal, "Bir toplumun yarısı istihdamda, ekonomide diğer yarısı kadar var olmadıkça, o toplumun gelişmiş bir toplum olmasından bahsetmek mümkün değildir." dedi.

Aksal, başta kız çocukları olmak üzere gençlerin bilim, teknoloji, matematik, mühendislik alanlarına yönlendirilmesi için konunun üzerine gittiklerini ve çalışmalar ürettiklerini dile getirerek, kadın istihdamı arttıkça kadınların mutlu ve güçlü olduğunu kaydetti.

Kadınlar güçlendikçe devlet ve toplumun güçleneceğini, varılmak istenen hedeflere daha kısa sürede ulaşılacağını anlatan Aksal, kadın istihdamı üzerinde devletlerin, bireylerin ve toplumun sorumlulukları olduğunu dile getirdi. Aksal, bu sorumlulukların belirlenmesi ve yerine getirilmesinde hazırlanan bu raporların ışık tutacağını vurguladı.

Aksal, komisyon üyesi milletvekillerine ve emeği geçen personele teşekkür eti.

Alt komisyon başkanlarının rapor hakkında kısa bilgi verdiği toplantıda, milletvekilleri de yapılan çalışmalardan dolayı komisyon üyelerine ve başkanına teşekkürlerini dile getirdi.

Milletvekillerinin de görüşlerini dile getirmesinin ardından alt komisyon raporları kabul edildi.

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, iki alt komisyon raporunu kabul etti

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, iki alt komisyon raporunu kabul etti

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 60 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler