Sivas'ta antika pazarı açıldı

Sivas'ta antika pazarı açıldı

Sivas'ın ilk antika pazarı, koleksiyonlarını zenginleştirmek isteyenleri bir araya getirdi.Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Sivas'ın ilk antika pazarı Yenişehir Mahallesi'nde hizmete açıldı.Açılışa Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun,...

Sivas'ın ilk antika pazarı, koleksiyonlarını zenginleştirmek isteyenleri bir araya getirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Sivas'ın ilk antika pazarı Yenişehir Mahallesi'nde hizmete açıldı.

Açılışa Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun, İl Kültür ve Turizm Müdürü Aziz Erdoğan, Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil ve Sivas Antikacılar Derneği Başkanı Menderes Kartalmış katıldı.

Uzun, antika pazarının hayırlı olmasını temenni ederek, "Burada sanat var, kültür var, geçmiş var, anılar var. Herkesi kültürde, sanatta, anılarda buluşmaya davet ediyorum. Antika severlere, şehir dışından gelen dostlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

Çevre illerden de satıcı ve alıcıların bir araya geldiği pazarda, eski paralar, tarihi gramofonlar, pikaplar, plaklar, gaz lambaları, at arabası, kanı tekerlekleri, eski saatler, porselenler gibi antika değeri taşıyan eşyalar vatandaşların beğenisine sunuluyor.

Antika ve eski eşya tutkunlarını buluşturan Sivas antika pazarı, Yenişehir Mahallesi kapalı pazar alanında her ayın üçüncü pazar günü kurulacak.

Sivas'ta antika pazarı açıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 33 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler