Şarkıcı ve aktivist Frida Amani: "Müziğimin dinleyicilerime yardımcı olduğunu hissediyorum"

Şarkıcı ve aktivist Frida Amani: "Müziğimin dinleyicilerime yardımcı olduğunu hissediyorum"

"Ben Tanzanyalıyım, ülkemde yaşanan çevresel sorunların, Türkiye'de benzer problemlerin parçası olmayacağı anlamına gelmiyor. Çevreyi korumanın sınırları yok"

SERCAN İRKİN - Şarkıcı ve çevre aktivisti Frida Amani, yaptığı müziğin insanları fikir sahibi olmaya yönelttiğini belirterek, "Müziğimin dinleyicilerime yardımcı olduğunu hissediyorum." dedi.

Alanında uzman genç gazeteci, akademisyen, sivil toplum örgütü üyeleri ve girişimcileri bir araya getiren TRT'nin uluslararası etkinliği "NEXT by TRT World Forum"un üçüncüsü 18 Mayıs'ta İstanbul Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde düzenlendi.

TRT World Forum'un etkinliğine panelist olarak katılan Amani, etkinliğe ve çalışmalarına ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Amani, kariyerinin başında odak noktasının sadece insanları eğlendirmek olduğunu ancak insanları sanatıyla eğlendirirken aynı zamanda eğitebileceğini de keşfettiğini belirterek, sanatçıların "seslerini kullanmadığını" fark etmesinin ardından sadece ülkesindeki değil, Afrika'daki önemli şeyler hakkında da sesini duyurmasının zamanının geldiğine karar verdiğini söyledi.

Sanatıyla aktivizmini bir araya getirdiğini kaydeden Amani, "Müziğimin dinleyicilerime yardımcı olduğunu hissediyorum. Fikir sahibi olmaları ve bulundukları yerde harika işler çıkarmaları için onları yönlendiriyor." dedi.

Amani, insanların kendisini görmelerinden ziyade sanatında konu edindiği mesajı almalarının daha anlamlı olduğunu söyledi.

- TRT World Forum'un panelini "güzel bir deneyim" olarak niteledi

TRT World Forum'un panelini kendisi için "güzel bir deneyim" olarak niteleyen Amani, "Burada olmaktan dolayı çok minnettarım. Çok güzel bir deneyim." ifadesini kullandı.

Frida Amani, NEXT'in gençlere pek çok fırsat sunduğunu vurgulayarak, "Burada çok şey öğreniyorum, farklı insanlarla tanışıyorum, onların fikirlerini ve inandıkları değerleri kullanabileceğimi düşünüyorum." diye konuştu.

- "Çevre konusu gezegene dair bakış açısını değiştirmek için tüm ulusları birbirine bağlıyor"

Amani, çevre konusunun gezegene dair bakış açısını değiştirmek için tüm ulusları birbirine bağladığını dile getirdi.

"Ben Tanzanyalıyım ve ülkemde yaşanan çevresel sorunların, Türkiye'de benzer problemlerin parçası olmayacağı anlamına gelmiyor." diyen Amani, çevreyi korumanın sınırlarının olmadığına, çevre sorununun herkesi ilgilendirdiğine dikkati çekti.

Gelişmekte olan ülkeden geldiğini ve henüz işlerin kolay olduğu söylenebilecek bir seviyeye ulaşılmadığını belirten Amani, ülkesinde sağlık sisteminin yeterli olmadığını ve bu sebeple çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Amani, ülkesinin gelişmesine destek sağlamak amacıyla elektriğin olmadığı kırsal bölgelere giderek güneş enerjisi sistemi kurdukları proje yürüttüğünü de sözlerine ekledi.

Şarkıcı ve aktivist Frida Amani: "Müziğimin dinleyicilerime yardımcı olduğunu hissediyorum"

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 54 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler