Sarıkamış Şehitleri Allahuekber Dağıları'nda anıldı

Sarıkamış Şehitleri Allahuekber Dağıları'nda anıldı

Kars Dağcılık ve Doğa Sporları Arama Kurtarma Derneği (KARSDAK) üyeleri, Sarıkamış'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü dolayısıyla Allahuekber Dağları'na tırmanış yaparak şehitleri andı.Erzurum, Kars ve Ardahan illerinin...

Kars Dağcılık ve Doğa Sporları Arama Kurtarma Derneği (KARSDAK) üyeleri, Sarıkamış'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü dolayısıyla Allahuekber Dağları'na tırmanış yaparak şehitleri andı.

Erzurum, Kars ve Ardahan illerinin sınırlarında uzanan tektonik yapılı 3 bin rakımın üstündeki Allahuekber Dağları her mevsim dağcıların tırmanış rotasında yer alıyor.

Sarıkamış'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü dolayısıyla Kars, Iğdır ve Kağızman'dan gelen dağcılar, KARSDAK öncülüğünde Selim ilçesinin Sarıgün köyünde bir araya gelerek yürüyüşe başladı.

Şiddetli rüzgara rağmen grup üyeleri Allahuekber Dağları'nın 3 bin 180 rakımlı Şehitlik Zirvesi'ne çıkarak tırmanışı tamamladı.

Zirvedeki anıtta İstiklal Marşı okuyan dağcılar, şehitler için dua etti.

KARSDAK Başkanı Özfer Koçak, AA muhabirine, Sarıkamış'ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü dolayısıyla 26 sporcuyla etkinlik yaptıklarını belirterek, "Güzel bir faaliyet oldu, sabah 06.00'da başladık, 11.00'de zirveye ulaştık. Zirvede aşırı rüzgar ve sis vardı, sporcularımız başarılı bir şekilde zirve yaptılar." diye konuştu.

Iğdır Dağcılık ve Bisiklet Kulübü Başkanı Özer Gonca, şehitleri anmak için ilçeye geldiklerini belirterek, dağcılara etkinlik için teşekkür etti.

Sarıkamış Şehitleri Allahuekber Dağıları'nda anıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 15 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler