Sanofi Türkiye, nadir hastalıklara yenilikçi çözümler için harekete geçti
Sanofi Özellikli Tedaviler Türkiye, İran ve Levant Genel Müdürü Pelin Yunusoğlu:- "Care4Rare, nadir hastalığı olan hastalar için tanıdan başlayarak tedavi ve takip gibi bütün ihtiyaçların ortaya konulabilmesi, bu ihtiyaçların start-up'larla paylaşılması için başlattığımız bir program"- "Sadece tedavi değil, tanıdan itibaren ihtiyaç olan tüm çözümlerle insan hayatını iyileştirmeye odaklanıyoruz"
Sanofi Özellikli Tedaviler Türkiye, İran ve Levant Genel Müdürü Pelin Yunusoğlu, "PharmUp Girişimcilik" kapsamında, nadir hastalığı olan hastaların tanı, tedavi ve takip gibi bütün ihtiyaçlarının ortaya konulabilmesi, sağlık odağında çalışan start-up'ların da ihtiyaçlara dijital çözümler getirebilmesi için "Care4Rare"in başlatıldığını bildirdi.
Sanofi Türkiye'nin uygulamaya aldığı söz konusu programın ilk adımı kapsamında çalıştay düzenlendi.
Nadir hastalıklarla mücadele eden hastaların ve onların yakınlarının yaşadıkları problemlere, inovatif ve sürdürülebilir çözümler sunmak amacıyla tasarlanan program, hasta odağı, sağlıkta dijital transformasyon ve start-up ekosistemi gibi popüler trendleri ön planda tutuyor.
Yunusoğlu, yaptığı konuşmada, söz konusu program ile nadir hastalıklara odaklandıklarını belirterek, "Care4Rare, nadir hastalığı olan hastalar için tanıdan başlayarak, tedavi ve takip gibi bütün ihtiyaçların ortaya konulabilmesi, bu ihtiyaçların start-uplarla paylaşılması, sağlık odağında çalışan start-upların bu ihtiyaçlara dijital çözümler getirebilmesi için başlattığımız bir program." ifadesini kullandı.
- Hastaların hayatını kolaylaştıracak projelere odaklanılıyor
Programın 2 aşamadan oluştuğunu bildiren Yunusoğlu, çalıştayda öncelikli ihtiyaçları belirlediklerini anlattı.
Gelecek dönemde konuya ilişkin bir raporun ortaya çıkacağına dikkati çeken Yunusoğlu, "Daha sonra ilgili start-uplar, hastaların hayatını daha da kolaylaştıracak projeler üzerinde çalışacak. Biz de Sanofi olarak, burada hem elçi olacağımız hem de bazı projeleri birlikte hayata geçireceğimiz için gururluyuz." dedi.
Yunusoğlu, inovasyonun, çalışmalarının özünü oluşturduğunu dile getirerek, şu bilgileri paylaştı:
"Önceliğimiz, hastaların karşılanmamış ihtiyacı olan alanlara AR-GE yatırımımızı hem global hem de Türkiye seviyesinde yapmak. Şu an, 22'si faz-3'te olmak üzere, 78 ayrı proje devam ediyor. Hiç tedavisi olmayan alanlarda hastalar için ciddi çözümler gelecek. Hastaların ihtiyaçlarını konuşurken sağlık alanına odaklanan start-uplarla da ihtiyaçları paylaşıyor ve onları, hastaların hayatını iyileştirecek çözümler üzerinde çalışmaları konusunda yönlendiriyor olacağız."
Klinik çalışmalarda, dijital teknolojileri daha fazla kullanmaya önem verdiklerinin altını çizen Yunusoğlu, nadir hastalıklar alanında da devletin eylem planı içerisinde yer alan "tanı karar destek sistemleri" ile ilgili birçok dijital yöntem ve algoritma kullandıklarını, üniversitelerle işbirliği yaparak öncü bir firma olduklarını söyledi.
- "Bilimin mucizelerinin peşindeyiz"
Yunusoğlu, Sanofi'nin, Türkiye'de 65 yıllık bir ayak izi olduğunu belirterek, AR-GE anlamında klinik çalışmalar yürüttüklerini ve Türkiye'de yatırım yaptıklarını söyledi.
Bilimin mucizelerinin peşinden giderek yenilikçi tedavileri, en hızlı şekilde karşılanmamış ihtiyaç olan alanlarda hastaların hizmetine sunduklarına işaret eden Yunusoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
"Sadece tedavi değil, tanıdan itibaren ihtiyaç olan tüm çözümler ile insan hayatını iyileştirmeye odaklanıyoruz. Nadir hastalıklar alanında da bunu yapmaya çalışıyoruz. Nadir hastalıklarda tanı 12 yıla kadar gidebiliyor. Diğer taraftan tedavilerimize devam ediyoruz."
Kaynak:
Bu haber toplam 172 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.