Neşet Ertaş vefatının 12. yılında Berlin'de anıldı

Neşet Ertaş vefatının 12. yılında Berlin'de anıldı

Türk halk müziğinin mihenk taşlarından "Bozkırın Tezenesi" olarak bilinen halk ozanı Neşet Ertaş vefatının yıl dönümünde Berlin'de anıldı.Yunus Emre Enstitüsü ve Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliğince düzenlenen...

Türk halk müziğinin mihenk taşlarından "Bozkırın Tezenesi" olarak bilinen halk ozanı Neşet Ertaş vefatının yıl dönümünde Berlin'de anıldı.

Yunus Emre Enstitüsü ve Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliğince düzenlenen anma etkinliğinde, sanatçının 10 eseri seslendirildi. Etkinlikte ayrıca Neşet Ertaş'ın hayatını anlatan kısa bir belgesel gösterildi.

Yunus Emre Enstitüsü Almanya Koordinatörü Samet Kapısız, yaptığı konuşmada, Neşet Ertaş'ı saygı ve rahmetle anarak, "Türkçemizde 'ismiyle müsemma' diye bir tabirimiz vardır. İsmi verilmiş, ismiyle bir, ismine eş manasında. Merhum Neşet Ertaş'ımız neşe, dert ve aşkı kendi hayatında yoğurmuş, tabiri caizse ismiyle müsemma bir kıymetlimizdir." dedi.

Ertaş'ın gönlüyle sözüne, sesiyle sazına ve sanatına ruh verdiğini dile getiren Kapısız, "Ertaş sadece hayatında değil, bugün ve yarın da kalplerde yerini hep koruyacak bir şahsiyet olarak mirasımızın önemli değerleri arasındadır." diye konuştu.

Türkiye'nin Berlin Başkonsolosu İlker Okan Şanlı da Neşet Ertaş deyince herkesin aklında çok değerli anılar canlandığını söyledi. Şanlı, Neşet Ertaş'ın herkesin, Anadolu insanının gönül tellerine dokunan çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

Şanlı ayrıca Ertaş'ın, "Sakın ol ha insanoğlu, incitme canı, incitme. Her can bir kalp Hakk'a bağlı. İncitme canı, incitme." dizelerini davetlilere okudu.

Neşet Ertaş, Berlin'de kaldığı 1980'li yıllarda Türkischer Basaar'da (Türk Çarşısı) "Saz Haus" (Sazevi) adında bir müzik mağazası işletmişti.

Neşet Ertaş vefatının 12. yılında Berlin'de anıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 22 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler