Kosova'da "Dil ve Kimlik" konulu söyleşi düzenlendi

Kosova'da "Dil ve Kimlik" konulu söyleşi düzenlendi

PRİZREN (AA) - Kosova'nın güneyindeki Prizren kentinde "Dil ve Kimlik" konulu söyleşi yapıldı.Hasan Priştina Üniversitesi Filoloji Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünce, Türkiye'nin Priştine Büyükelçiliği ve Yunus Emre Enstitüsü...

PRİZREN (AA) - Kosova'nın güneyindeki Prizren kentinde "Dil ve Kimlik" konulu söyleşi yapıldı.

Hasan Priştina Üniversitesi Filoloji Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünce, Türkiye'nin Priştine Büyükelçiliği ve Yunus Emre Enstitüsü (YEE) işbirliğinde düzenlenen söyleşi, Prizren YEE'nin konferans salonunda gerçekleştirildi.

Türk Dil Kurumu (TDK) Başkanı Prof. Dr. Osman Mert'in konuşmacı olarak yer aldığı söyleşiye, Türkiye'nin Prizren Başkonsolosu Celal Doğan, Yenilikçi Türk Hareket Partisi (YTHP) Genel Başkanı Ertan Simitçi'nin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Mert, burada yaptığı konuşmada, Türkçenin, Balkanlar'da yaşayan Türk toplulukları için bir kimlik unsuru olmasının yanında bölgedeki farklı etnik ve dil grupları arasında köprü işlevi gördüğünü belirtti.

Mert, Balkanlar'da yaşayan Türk topluluklarının, kültürel mirasını korumak ve yaşatmak için Türkçeyi kritik bir araç olarak kullandığını vurguladı.

Söyleşide, dilin önemi, kimliği nasıl şekillendirdiği ve dil ile kültürün birleştirici gücü gibi konular ele alındı.

Kosova'da "Dil ve Kimlik" konulu söyleşi düzenlendi

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 25 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler