Kore Savaşı'nın 74. yılı dolayısıyla İstanbul'da etkinlik düzenlendi

Kore Savaşı'nın 74. yılı dolayısıyla İstanbul'da etkinlik düzenlendi

Kore Savaşı'nın 74. yılı dolayısıyla İstanbul'da anma etkinliği düzenlendi.Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğundan yapılan açıklamaya göre, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sirkeci Şubesindeki etkinliğe, Başkonsolos Woo Sung Lee,...

Kore Savaşı'nın 74. yılı dolayısıyla İstanbul'da anma etkinliği düzenlendi.

Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğundan yapılan açıklamaya göre, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sirkeci Şubesindeki etkinliğe, Başkonsolos Woo Sung Lee, Kore Savaşı Anma Vakfı Başkanı Inchul Kim, Kore Gazileri Anma Topluluğu üyeleri ile dernek üyeleri katıldı.

Etkinlikte konuşan Başkonsolos Woo Sung Lee, Türkiye'nin, gönderdiği 20 binden fazla askerle, Birleşmiş Milletlere üye ülkeler arasında Kore Savaşı'na en fazla birlik sevk eden dördüncü ülke olduğunu söyledi.

Gönderilen askerlerin Gunu-ri, Geumyangjang-ri ve Vegas gibi muharebelerde gösterdikleri üstün cesaret ve fedakarlık sayesinde Kore'nin refaha ulaştığını ifade eden Woo Sung Lee, Kore gazilerine her zaman minnettar olduklarını kaydetti.

Kore Savaşı Anma Vakfı Başkanı Inchul Kim ise vakfın, Kore Savaşı'na destekte bulunan 22 ülkede Kore gazileri ile torunlarına maddi destek ve burs sağladığını aktardı.

Inchul Kim, Türk askerlerinin, Kore'nin gelişmiş bir demokrasiye sahip bulunması ve dünya genelinde en büyük onuncu ekonomi olmasına büyük katkı sağladığını vurguladı.

Etkinlikte Başkonsolosluk ve vakıf tarafından Kore gazileri ile torunlarına maddi destek ve burs sağlandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 37 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler