Kars'ta hava sıcaklığı artınca doğa canlandı

Kars'ta hava sıcaklığı artınca doğa canlandı

Türkiye'nin en yüksek yerleşim yerlerinden Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, hava sıcaklığının artmasıyla doğa yeniden canlandı.Sarıçam ormanlarıyla çevrili ilçede gündüzleri hava sıcaklığının 20 dereceye çıkmasıyla doğaya canlılık...

Türkiye'nin en yüksek yerleşim yerlerinden Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, hava sıcaklığının artmasıyla doğa yeniden canlandı.

Sarıçam ormanlarıyla çevrili ilçede gündüzleri hava sıcaklığının 20 dereceye çıkmasıyla doğaya canlılık geldi. Özellikle sonbaharda daha çok görünen mavi kelebekler ise fotoğraf tutkunlarının ilgi odağı haline geldi.

Doğa fotoğrafçısı Gürsoy Solmaz, AA muhabirine, sonbaharda doğanın yeniden canlanarak renklendiğini söyledi.

Solmaz, doğanın güzelliklerini kayıt altına almaya çalıştıklarını belirterek, "Güz mevsimine ayak uydurmaya çalışan mavi kelebekler, onlara bir anlamda durak olan eskimiş deve dikenleri ve karşımızdaki ormanın çağla yeşili sanki uhrevi bir manzaranın tezahürü gibi. Burada mavi kelebekleri amatörde olsa çekme gayreti içindeyiz. Ama bazen bu sahada bugün hayata yeni başlamış gibi yeşil otları sarı çiçekleri görme imkanımız var." dedi.

Diğer yandan havanın ısınmasını fırsat bilen sincaplar ağaç dallarında gezinirken, yeşilbaş ördekler ise derelerde yüzmenin keyfini yaşadı.

Kars'ta hava sıcaklığı artınca doğa canlandı

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 19 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler