Karadağ'ın yılkı atları doğaseverlerin ilgisini çekiyor

Karadağ'ın yılkı atları doğaseverlerin ilgisini çekiyor

KARAMAN (AA) - Karaman'da sönmüş bir volkanik dağ olan 2 bin 271 rakımlı Karadağ'ın yabani yılkı atları, vahşi doğadaki yaşam mücadeleleri ile doğaseverlerin ilgisini çekiyor. Hotamış bataklığı ile Karaman ve Çumra ovaları arasındaki...

KARAMAN (AA) - Karaman'da sönmüş bir volkanik dağ olan 2 bin 271 rakımlı Karadağ'ın yabani yılkı atları, vahşi doğadaki yaşam mücadeleleri ile doğaseverlerin ilgisini çekiyor.

Hotamış bataklığı ile Karaman ve Çumra ovaları arasındaki Karadağ'ın krater çukuru ve etrafındaki tepelerde sık sık gözlemlenebilen yabani atlar, birbirinden farklı renkleriyle doğa severlere ve fotoğrafçılara heybetli ve renkli görüntüler sunuyor.

Yılkıların bir kısmı, öğlen saatlerinde zirvelerde bulunan tepelerde yazdan kalma bitkilerle beslenmeye çalışırken, bir kısmı da ağaçların gölgesinde, güneşin kavurucu sıcağından ve sineklerden korunmaya çalışırken gözlemlendi.

Doğadaki kurt gibi yırtıcı hayvanlara, yaz mevsiminin sıcak ve kuraklığına, kışın da dondurucu soğuklarına karşı yıllardır direnen ve yaşam mücadelesi veren yılkı atları, yediden yetmişe tüm ziyaretçilerin dikkatini çekiyor.

Karadağ'ın yılkı atları doğaseverlerin ilgisini çekiyor

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 18 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler