İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde Filistin'e destek eylemi

İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde Filistin'e destek eylemi

Gazze Dayanışma Platformu üyeleri, İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde Filistin'e destek eylemi yaptı.Katılımcılar, ikindi namazının ardından Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa Camisi'nin bahçesinde toplandı, tekbir getirip pankart...

Gazze Dayanışma Platformu üyeleri, İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde Filistin'e destek eylemi yaptı.

Katılımcılar, ikindi namazının ardından Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa Camisi'nin bahçesinde toplandı, tekbir getirip pankart açan grup, Gazze halkına desteklerini iletti.

Programın ardından göstericiler, "Nehirden denize özgür Filistin", "Katil İsrail Filistin'den defol", "Katil ABD, Orta Doğu'dan defol", "Yaşasın ümmet dayanışması" ve "İstanbul'dan Gazze'ye direnişe bin selam" sloganları atarak kortej eşliğinde İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önüne kadar yürüdü.

Platform adına burada konuşma yapan Kubilay Aşkın Durdağ, İsrail'in saldırılarının soykırıma dönüştüğünü söyledi.

Saldırılara karşı dünyada düzenlenen eylemlerin Gazze halkına büyük destek sağladığını belirten Durdağ, "Allah’a imanınızın ve bozulmamış vicdanınızın sesini dinleyerek evlerinizde oturmadınız, bu kıyam başladığından beri meydanları boş bırakmadınız. Mücahitlere sloganlarınızla, dualarınızla, kalemlerinizle, gözyaşınızla destek oldunuz ve zalimlerin karşısında, mazlumların yanında olduğunuzu her ortamda gür sedayla dile getirdiniz." diye konuştu.

Durdağ, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarının tüm coğrafya için tehdit oluşturduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Siyonist çete sadece Filistin topraklarında değil, kuzeyinden güneyine kadar bombalar yağdırdığı yerlerde değil, içimizde ve dışımızda aparatlarıyla, Müslüman toplumların birliklerini parçalamaya gayret ediyor. Geçtiğimiz gün Ankara’mızda da içimizdeki aparatlarıyla huzurumuza, güvenimize ve birliğimize engel olmaya gayret ettiler. Dünyadaki ve içimizdeki siyonist destekçileri bilsin ki Müslümanlar tek bir ümmettir. İslam ümmeti zilleti kabul etmeyecektir."

Saldırılarda hayatını kaybeden ve abluka altında yaşayan Gazzeliler için edilen duanın ardından program sona erdi.

İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde Filistin'e destek eylemi

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 22 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler