Hırvatistan'da "Türk ve Hırvat Kadınları Resim ve Fotoğraf Sergisi" açıldı

Hırvatistan'da "Türk ve Hırvat Kadınları Resim ve Fotoğraf Sergisi" açıldı

ZAGREB (AA) - Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'deki Yunus Emre Enstitüsünde (YEE) "Türk ve Hırvat Kadınları Resim ve Fotoğraf Sergisi" açıldı. YEE'nin Zagreb'deki merkezinde Cumhuriyet'in 101. yılı dolayısıyla gerçekleştirilen serginin açılışına...

ZAGREB (AA) - Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'deki Yunus Emre Enstitüsünde (YEE) "Türk ve Hırvat Kadınları Resim ve Fotoğraf Sergisi" açıldı.

YEE'nin Zagreb'deki merkezinde Cumhuriyet'in 101. yılı dolayısıyla gerçekleştirilen serginin açılışına Türkiye'nin Zagreb Büyükelçisi Nurdan Erpulat Altuntaş, YEE Zagreb Müdürü Fuat Korkmaz ve davetliler katıldı.

Korkmaz, açılışta yaptığı konuşmada, sergideki eserlerde Türk ve Hırvat kadın sanatçıların farklı bakış açılarını, duygularını ve hikayelerini yansıtan 50'den fazla eserin bulunduğunu belirtti.

Eserlerin sanatçıların iç dünyasını da yansıttığını aktaran Korkmaz, çalışmayla birlikte iki ülke kültürünün ortak noktalarının görülebildiğini ifade etti.

Sanatçılar adına konuşan Selnur Yelen ise eserlerin satışından elde edilecek gelirin bir kısmının down sendromlu çocuklara bağışlanacağını kaydetti.

Hırvatistan'da "Türk ve Hırvat Kadınları Resim ve Fotoğraf Sergisi" açıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 25 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler