Evde muayene olan vatandaşlar "e-reçete"den memnun

Evde muayene olan vatandaşlar "e-reçete"den memnun

Samsun'da, evde sağlık hizmeti verilen hastaların reçete ve raporlarının, sağlık kurumuna gitmelerine gerek kalmadan tablet ile yazılması, hasta yakınlarını memnun etti - İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç:"Hasta yakınlarımız hastaneye gelmeden tüm işleri

SAMSUN (AA) - FATİH MEHMET KÜRKÇÜ - Samsun Sağlık Müdürlüğünce, evde sağlık hizmetleri kapsamında yürütülen "tablet uygulaması" ile hekimlerin, evde baktıkları hastanın reçete ve raporlarını, hasta yakınlarının sağlık kurumuna gitmesine gerek kalmadan hazırlaması memnuniyetle karşılandı.

İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kent genelinde 5 bin 200 hastanın evde sağlık hizmeti kapsamında takip ve tedavisinin gerçekleştirildiğini söyledi.

Evde sağlık hizmetleri kapsamında 2 ay önce başlanan "tablet uygulaması" sayesinde hasta ve hasta yakınları ile aile hekimlerine büyük kolaylık sağlandığını anlatan Oruç, hekimin hasta bilgi sistemine uzaktan erişerek birçok hizmeti evde sunabildiğini vurguladı.

Tablet uygulaması öncesinde evde muayenesi yapılan hastanın ilaç ve raporunun yazılabilmesi için hasta yakınlarının hastaneye gitmesi, hekime ulaşması gerektiğine işaret eden Oruç, bu uygulama sayesinde buna gerek kalmadığını belirtti.

Aile hekimlerinin tablet ile sisteme bağlanarak hastanın reçete düzenlemesini evde yapabildiğine dikkati çeken Oruç, "Hasta yakınlarımız hastaneye gelmeden tüm işlerini evde bitirmiş oluyoruz. Özellikle kırsal kesimde yaşayan, hastaneye ve hekime ulaşmada sıkıntı yaşayan hastalarımıza çok büyük kolaylık olduğunu düşünüyoruz." dedi.

Uygulamanın başarılı şekilde devam ettiğinin altını çizen Oruç, ülke genelinde yaygınlaşacağını kaydetti.

- "Hastanedeki yoğunluğu da azaltmış oluyoruz"

Aile hekimlerinin baktıkları hastanın tedavi planlarını tabletle sisteme girdiklerini belirten Oruç, bunun diğer sağlık ekiplerine de ulaştığını dile getirdi.

Böylece hasta veya yakınının evden çıkmasına gerek kalmadan tüm sağlık ihtiyaçlarının karşılandığını vurgulayan Oruç, "Hastamız evinde sağlıkla ilgili tüm hizmetleri almış oluyor. Teknolojinin hastalarımıza ve bizlere sunmuş olduğu nimetlerden yararlanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Oruç, uygulama sayesinde hastanelerdeki yoğunluğun da azaltıldığına işaret ederek, şunları söyledi:

"Önceki sistemde hekimleriniz hastalarımızı ziyaret edip notlarını alıyordu. Hasta yakınlarını hastaneye çağırıyorlardı. Hastanede reçetesi yazılıp hasta yakınına veriliyordu. Bu sistemde ise hekimlerimiz evde tedavi hizmetini verip reçete ve raporlarını çıkartıyor. Yakınları da verilen reçeteyle eczaneden ilaçlarını çok kısa sürede almış oluyor. Hasta yakını tekrar hastaneye gelmemiş oluyor. Biz bu hastalarımızın evlerinden çıkmasını ve bekletilmesini istemiyoruz."

- "Bu hizmeti çok önemli buluyorum"

İlkadım İlçesinde 2012 yılından bu yana evde sağlık hizmetlerinden yararlanan 86 yaşındaki emekli öğretmen Ayşe Şener'in kardeşi Adil Şener ise uygulamayı hayata geçirenlere teşekkür ederek, uygulamanın hasta ve yakınlarına büyük kolaylık sağladığını, hastaneye gitmeden tüm işlemlerin evde yapılabildiğini kaydetti.

Evde sağlık hizmetinden çok memnun olduklarını dile getiren Şener, "Bu hizmete, teknolojinin imkanları da kullanılarak tabletten evde ilaç ve rapor yazılması eklendi. Hasta ve yakınlarının işinin kolaylaştırılması adına bu hizmeti çok önemli buluyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Evde sağlık hizmeti verilen 66 yaşındaki Osman İnan'ın oğlu İsmail İnan da uygulamanın hayatlarını kolaylaştırdığına dikkati çekerek, ilaç ve raporları hastaneye gitmeden alabilmenin memnuniyetini yaşadığını vurguladı.


Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 354 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler