Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu, Platin Global 100 Ödülleri Töreni'nde konuştu:

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu, Platin Global 100 Ödülleri Töreni'nde konuştu:

"Türkiye'de erken aşamadaki teknoloji girişimleri bu yıl yaklaşık 1 milyar dolar yatırım aldı. Bu yerli kaynaklardan veya uluslararası kaynaklardan olmak üzere"- "Baktığımız zaman bu 1 milyar doların 270 milyon dolarlık kısmı yapay zeka ve yapay zekayla ilgili alanlarda yapılmış"

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, son dönemde her platformda konuşulan yapay zekanın Türkiye'nin de gündeminde olduğunu belirterek, "Türkiye'de erken aşamadaki teknoloji girişimleri bu yıl yaklaşık 1 milyar dolar yatırım aldı. Bu yerli kaynaklardan veya uluslararası kaynaklardan olmak üzere. Baktığımız zaman bu 1 milyar doların 270 milyon dolarlık kısmı yapay zeka ve yapay zekayla ilgili alanlarda yapılmış." dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın katılımıyla gerçekleştirilen, Platin Dergisi'nin "Platin Global 100 Ödülleri Töreni"nde konuşan Dağlıoğlu, ödül töreninin geçen yılki temasının sürdürülebilirlik olduğunu hatırlatarak, "Geçen yıl altını çizdiğimiz hususlardan biri, özellikle dünyadaki güncel gelişmelerle beraber sürdürülebilirliğe adaptasyonun şirketler ve ülkeler için yeni bir rekabetçilik alanı olduğunu, bu yarışta geri kalanların rekabetçilikte geri kalacağından bahsetmiştik. Bu yılın teması ise 'Teknoloji Entegrasyonu'. Bu tabii ki zamandan ve mekandan bağımsız olarak her zaman rekabetçilik için, rekabetçiliğin sağlanması için çok önemli bir bileşen, çok önemli bir alan." ifadelerini kullandı.

Teknolojiye yaklaşımlarında önemli prensiplerinin olduğunu vurgulayan Dağlıoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde girdiğimiz Türkiye Yüzyılı'nda kendimize koyduğumuz birtakım hedefler var. Dünyadaki en büyük 10 ekonomiden biri olmak buradaki belki en başlıca göstergelerden biri. Bizim inancımız; bu vizyona, bu hedeflere teknoloji bileşeni olmadan ulaşmamızın imkanı çok yok." diye konuştu.

Dağlıoğlu, teknolojiye yatırım yapmayı, teknoloji entegrasyonu sağlamayı hedeflediklerini ve Milli Teknoloji Hamlesi'nin de bu vizyon çerçevesinde bir program olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Teknoloji bizim için vazgeçilmez bir bileşen haline geliyor. Tabii bütün şirketler ve her iktisadi aktör için bu teknolojinin adaptasyonu, kullanılışı farklı biçimlerde olabiliyor. Bugün çoğunlukla kurumsal şirketlerimizi, büyük ölçekli şirketlerimizi burada görüyoruz. KOBİ'ler için de bu çok önemli bir bileşen ama bizim özellikle Yatırım Ofisinde çok yakın çalıştığımız, teknoloji girişimleri dediğimiz oyuncular da burada çok önemli bir aktör haline geliyor. Her ölçekteki şirketimizin bu dijital adaptasyonu, teknoloji adaptasyonu ülkemizin, ekonomimizin rekabetçiliği için önemli bir bileşen, önemli bir faktör haline gelmiş oluyor."

- "Yapay zeka alanındaki bu yatırımların artırılması bizim için bir diğer hedef"

Son dönemde her platformda konuşulan yapay zekanın Türkiye'nin de gündeminde olduğunu dile getiren Dağlıoğlu, şöyle devam etti:

"Türkiye'de erken aşamadaki teknoloji girişimleri bu yıl yaklaşık 1 milyar dolar yatırım aldı. Bu yerli kaynaklardan veya uluslararası kaynaklardan olmak üzere. Baktığımız zaman bu 1 milyar doların 270 milyon dolarlık kısmı yapay zeka ve yapay zekayla ilgili alanlarda yapılmış. Bence doğru yolda gidiyoruz. Tabii ki bunun daha fazlası mümkün. Yapay zeka alanındaki bu yatırımların artırılması bizim için bir diğer hedef. Yine baktığımız zaman Türkiye'de bine yakın yapay zeka teknoloji şirketi, girişimi var. Bu şirketlerin günbegün öneminin, faaliyetlerin arttığını, küresel alanda küresel arenada rekabetçi olduğunu yakından izliyoruz ve bununla mutluluk duyuyoruz."

Şirketlerin bu teknolojinin entegrasyonu için yapılan çok büyük yatırımları bulunduğunu aktaran Dağlıoğlu, şunları söyledi:

"Bizim altını çizmek istediğimiz nokta girişim sermayesi fonu ve benzeri yapılarla ve kurumsal girişim sermayesi fonlarıyla teknoloji girişimciliğinde sizlerin de daha büyük oranda yatırımcı olması ülkemizin bu alandaki rekabetçiliğini koruması için çok kıymetli. Baktığımız zaman Türkiye'de 400'ün üzerinde girişim sermayesi fonu yapısı kuruldu ve 90'ın üzerinde de kurumsal girişim sermayesi fonu var. Bu alanda da son dönemde uygulanan politikalarla, geliştirilen enstrümanlarla iyi bir yolda gittiğimizi görüyoruz ama tabii ki her zaman daha iyisi mümkün. Sayın Cumhurbaşkanımızın o hedefi, vizyonu doğrultusundaki ilk 10 ekonomiden biri olmak için özel sektörümüzün büyümesi, hızlanması, rekabetçi olması kaçınılmaz bir gereklilik. Biz bu hedeflere, ekonomik alandaki hedeflere kesinlikle özel sektörümüzle ulaşacağız."

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu, Platin Global 100 Ödülleri Töreni'nde konuştu:

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler