CHP'nin 19. Olağanüstü Kurultayı
Dün başlayan ve 86 maddelik tüzük değişikliğinin görüşüldüğü kurultay devam ediyor- Maddelerin tek tek görüşülüp oylandığı kurultayda, üyelikle ilgili 4'üncü madde, delegeden yeterli oyu alamayarak yeniden komisyona havale edildi - Bir grup milletvekilin
ANKARA (AA) - CHP'nin 19. Olağanüstü Kurultayı, değişiklik talep edilen tüzük maddelerinin oylanması ile devam ediyor. Üyelikle ilgili 4'üncü madde delegeden yeterli oyu alamayarak yeniden komisyona havale edildi.
CHP'nin dün Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde başlayan ve 86 maddelik tüzük değişikliğinin görüşüldüğü kurultayı sürüyor.
Dün akşam saatlerinde geneli üzerindeki görüşmeleri tamamlanan tüzük taslağında, maddelere geçildi. Partinin kuruluş ilke ve amaçlarının yer aldığı ilk iki maddesi dün tamamlanan taslağın görüşülmesine bu sabah yeniden başlandı.
Siyasal Yaşam Anlayışı başlıklı 3. madde oylanıp kabul edilirken, üyelikle ilgili düzenlemeleri içeren 4'üncü madde ise delegenin onayından geçmedi.
Bunun üzerine tüzük taslağında üyeliklerle ilgili düzenlemeleri içeren 4'ten 10'a kadar olan maddeler yeniden görüşülmek üzere tüzük komisyonuna havale edildi. Çalışmalarına devam eden Kurultay, örgüte yönelik diğer maddeleri görüşüyor.
- Üyelik düzenlemesi neyi getiriyor
CHP kurultayında delege tarafından reddedilen 4'üncü maddede aidatların toplanabilmesi için üyeliklere düzenleme getiriliyor.
Bu kapsamda, "parti çalışmalarına aktif olarak katılan ve düzenli aidat ödeyen" partili için "üye", "partiye sadece gönül bağıyla bağlı olup destek vermek isteyen" partili için ise "destekçi üye" tanımı yapılıyor.
Delegeler, bu düzenlemeye üyeler arasında ayrıma yol açacağını, ön seçim gibi aday belirleme durumunda da farklı amaçlı kullanabileceğini öne sürüyor.
- "İki seçim kazanamayan gider" önergesi
Öte yandan CHP'nin 36. Olağan Kurultayı'nda genel başkan adayı olan Muharrem İnce tarafından gündeme getirilen "Üst üste iki genel seçimi kazanamayan genel başkan bu görevi bırakmalı" yönündeki önerge, bir grup milletvekilinin imzası ile Divan'a sunuldu. 100 civarında delegenin kabul oyu verdiği önerge reddedildi.
Kaynak:
Bu haber toplam 107 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.