Bozdağ Film Platoları'ndan atlı-müzikli-danslı sirk ve koreografi gösterisi

Bozdağ Film Platoları'ndan atlı-müzikli-danslı sirk ve koreografi gösterisi

Dünyanın önemli akrobatlarından oluşan Bozdağ Film koreografi ekibinin sahnelediği "Osman Bey ile Bala Hatun'un Kahramanlıkları ve Atların Destanı" gösterisinin yıl boyunca izleyicilerle buluşması planlanıyor- Genel sanat yönetmeni ve koreograf Janbi Ceylan:- "Bir koreografi eşliğinde, atlarla dansçıları bir araya getirerek, atlı dans gösterisi ve müzikal inşa etmeye çalıştık. Heyecanlı, zorlu ve meşakkatli bir süreçti."

"Diriliş Ertuğrul", "Kuruluş Osman" ve "Destan" gibi başarılı dizilerin çekildiği Bozdağ Film Platoları, Türkiye'nin en büyük atlı-müzikli-danslı sirk ve koreografi gösterisine ev sahipliği yapıyor.

Dünyanın önemli akrobatlarından oluşan Bozdağ Film koreografi ekibinin sahnelediği "Osman Bey ile Bala Hatun'un Kahramanlıkları ve Atların Destanı" gösterisinin yıl boyunca izleyiciyle buluşması planlanıyor.

Plato, dizi hayranlarına set ortamını görme imkanı sunarken ziyaretçileri tarihi bir yolculuğa da çıkarıyor. Platodaki gösteri için 650 kişilik kapasite ve çadır konseptinde mimariye sahip özel bir gösteri merkezi inşa edildi.

- "Bayram tatili boyunca her gün sahne alacağız"

Genel sanat yönetmeni ve koreograf Janbi Ceylan, gösteriye ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bozdağ Film Platolarının Türk atçılığı ve sahne sanatları adına Türkiye'de bir ilke imza attığını aktararak, bunun gururunu yaşadıklarını söyledi.

Atların koşabileceği özel bir sahne inşa ettiklerini belirten Ceylan, "Bu Türkiye'de bir ilk ve yenilik. Bugün itibarıyla açılışımızı yaptık. Bundan sonra seyircimizle burada buluşmaktan memnuniyet duyacağız. Bir koreografi eşliğinde atlarla dansçıları bir araya getirerek atlı dans gösterisi ve müzikal inşa etmeye çalıştık. Heyecanlı, zorlu ve meşakkatli bir süreçti." dedi.

Ceylan, gösteri hazırlığının 6 ay sürdüğünü ve inşa süreci devam ederken birkaç farklı grup çalıştığını kaydederek, şu bilgileri verdi:

"Toplam 35 kişilik bir kadroya sahibiz. Sekiz tane at, gösteride bize eşlik ediyor. Gün geçtikçe daha da büyüyeceğimize, ülkemizi, Türk atçılığını, Türk sahne sanatlarını yurt dışında temsil edeceğimize inanıyoruz. Bayram tatili boyunca bazı günler iki, bazı günler tek gösteri olmak üzere her gün sahne alacağız. Bayramdan sonra da rutin olarak sahne almaya devam edeceğiz. Seyircilerimizle burada buluşacağız. Herkesi bu gösteriyi izlemeye, bu heyecana ortak olmaya davet ediyorum."

- Bozdağ Film Platoları hakkında

Platolarda İnegöl Kalesi, Ürgenç Çarşısı, Marmaracık Kalesi, Yenişehir Çarşısı, Kulucahisar Kalesi, Harzemşah Sarayı, Söğüt ve Kayı Obası bölümleri ziyaret edilebiliyor. İnteraktif etkinlikler sayesinde platolar, tarihi yaşayarak öğrenme imkanı da sunuyor.

Kayı Obası'nda, geleneksel Türk kostümleriyle fotoğraf çektirebilen ziyaretçiler, aynı zamanda at binme, Türk zanaat ürünlerinin yapımını izleme ve Kayı halkının günlük yaşantısını inceleme gibi faaliyetler de yapabiliyor.

Ziyaretçiler, bir yandan beğeniyle izlenen dizilerin setini görüp, diğer yandan oyuncularla tanışma ve sohbet etme imkanı da buluyor. Söğüt alanında ise geleneksel şerbet ile kahveyi tadıp, hediyelik dükkanında geleneksel kostümler satın alabiliyor.

Bozdağ Film Platoları, Türkiye'nin birçok ilinden gelenlerin yanı sıra ağırlıklı olarak Orta Doğu, Orta Asya, Afrika, Balkan ve Latin Amerika ülkelerinden çok sayıda ziyaretçiyi ağırlıyor.

Plato, haftanın 7 günü 10.00 ile 20.00 arasında ziyaret edilebiliyor.

Bozdağ Film Platoları'ndan atlı-müzikli-danslı sirk ve koreografi gösterisi

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 35 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler