"Yaz'İstan'bul Genç Yazarlar Atölyesi" başladı

Atölye kapsamında öğrenciler, 9 hafta boyunca ücretsiz olarak hikaye, şiir, deneme, portre konularında eğitim alacak ve her hafta usta bir yazarlarla bir araya geliyor

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen "Yaz'İstan'bul" başlıklı Genç Yazarlar Atölyesi başladı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, atölye, teknolojinin gelişmesiyle birlikte yazılı metinlerden uzaklaşan gençlere yeniden kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, yazarlık konusunda yaratıcılıklarını geliştirmek ve yetenekli kalemleri keşfetmek amacıyla gerçekleştiriliyor.

Öğrenciler, 9 hafta boyunca ücretsiz olarak hikaye, şiir, deneme, portre konularında eğitim alacak ve her hafta usta bir yazarlarla bir araya geliyor.

Atölye kapsamında ilki 17 Mart'ta düzenlenen "Medeniyet Söyleşileri" etkinliğine ise bugüne kadar Prof. Dr. Nurullah Genç ve Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı Dr. Mehmet Doğan konuk oldu.

Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü'nde yapılan eğitimlerde sabah ve öğle dersleri olmak üzere her kategori için iki ayrı sınıf oluşturuldu.

Gençlere "Hikaye" kategorisinde Bahtiyar Aslan, Mukadder Gemici, şiir kategorisinde Özcan Ünlü, Şakir Kurtulmuş, deneme kategorisinde Cihat Zafer, Mehmet Şeker, portre dalında ise Fahri Tuna ve Nesrin Çaylı eğitim veriyor.

Atölye kapsamında katılımcılar ayrıca kurgu dışı metin, kurgusal metin, kurgusal metinde olay örgüsü, karakter oluşturma, yazma süreci, yazar kimdir, kelime dağarcığı geliştirme, metin yazma teknikleri edebi türler ve Türkçe dil bilgisi gibi konularda da bilgilendirilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İBB Kültür AŞ Genel Müdürü Kemal Kaptaner ise genç yazarlara Türkiye'nin ihtiyacı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Çünkü teknolojinin her anlamda insanların hayatına sirayet ettiği bu dönemde ne yazık ki yazılı kültür yerini görselliğe bıraktı ve bu durum toplumumuzu da doğrudan etkiledi. Gençlerimiz ve çocuklarımız günün büyük bir bölümünü sosyal medyada harcıyor. İçi boş, yüzeysel küçük metinler dışında, uzun soluklu kitap okuma alışkanlığı ne yazık ki zayıflıyor. Görselliğin ön planda tutulması, içeriğin, diğer bir dille mananın göz ardı edilmesine neden oluyor. Biz burada okuyan, yazan ve üreten bu gençleri, çıktıkları yolda mükafatlandırarak, destek olacağız. Okuyarak, hayatı tahlil ederek ve yazarak kalemlerini günbegün daha da güçlendirecekler. Amacımız bu gençlerimizin kitapla olan bağlarını kuvvetlendirmek ve yaratıcılıklarını destekleyerek önemli eserlere imza atmalarına vesile olmak."

Atölye çalışması sonunda katılımcıların kaleme aldığı metinler bir kitapta toplanacak.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Etkinlikler Haberleri