Ürdün Dışişleri Bakanı Safedi, Dışişleri Bakanı Fidan ile ortak basın toplantısında konuştu: (1)

"(Lübnan'daki işgal) İsrail'in istediği şey iddia ettiğinden çok daha fazla"- "İsrail bütün dünyaya meydan okuyorsa, uluslararası meşruiyete meydan okuyorsa, kulak vermiyorsa caydırıcı adımlar atmak gerekir"

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, İsrail'in Lübnan'a saldırıları konusunda, "İsrail'in istediği şey iddia ettiğinden çok daha fazla." dedi.

Safedi, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Dışişleri Bakanlığında düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

İsrail'in Lübnan'daki saldırılarına dikkati çeken Safedi, "İsrail'in istediği şey iddia ettiğinden çok daha fazla." ifadesini kullandı.

İsrail'in kendi müttefiklerinin çağrılarını dahi yok saydığını ve çocuklar için sütün bile Gazze'ye girmesine izin vermediğini kaydeden Safedi, "İsrail bütün dünyaya meydan okuyorsa, uluslararası meşruiyete meydan okuyorsa, kulak vermiyorsa caydırıcı adımlar atmak gerekir." diye konuştu.

İsrail'e karşı BM yetkileri kapsamında adımlar atılması gerektiğini belirten Safedi, "İsrail'in Filistinlileri ve masumları öldürmek, altyapıları yok etmek için kullandığı silahların İsrail'e verilmesinin engellenmesi gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

(Sürecek)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri