Kütahyalı genç ile memleketinde evlenen Alman vatandaşı İslamiyet’i seçti

Kütahyalı gurbetçi ile evlenen ve eşinin hayatından etkilenen Alman vatandaşı Denise Stammer, İslamiyet'i seçerek "Nur" adını aldı.Almanya’da yaşayan Kütahyalı Fikret Hamurcu ile bir süre önce evlenen Alman vatandaşı 34 yaşındaki Stammer,...

Kütahyalı gurbetçi ile evlenen ve eşinin hayatından etkilenen Alman vatandaşı Denise Stammer, İslamiyet'i seçerek "Nur" adını aldı.

Almanya’da yaşayan Kütahyalı Fikret Hamurcu ile bir süre önce evlenen Alman vatandaşı 34 yaşındaki Stammer, eşi ve ailesinin yaşantısından etkilenerek Müslüman olmaya karar verdi.

Eşi ile Kütahya Müftülüğüne başvuran Stammer için İl Müftüsü İrfan Açık başkanlığında müftülükte ihtida töreni düzenlendi.

Açık’ın, İslam'ın temel esaslarıyla ilgili verdiği bilgilerin ardından şahitler huzurunda kelimeişahadet getiren Stammer, Müslüman oldu.

Nur ismini alan Stammer’i tebrik eden Açık, ihtida belgesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından hediye ederek bundan sonraki yaşantılarında sağlıklı, sıhhatli, başarılı ve huzurlu bir ömür geçirmeleri temennisinde bulundu.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri