İranlı eski diplomattan ülkesine uyarı

İran'ın eski Kuala Lumpur ve Atina Büyükelçisi eski diplomat Muhibali:"İran, içeride ve dışarıda dost kılığındaki aşırı akımlara kanmamalı ve İsrail ile ABD karşısında Rusya'dan destek alacağı hayaline kapılmamalıdır"

İSTANBUL (AA) - İran'ın eski Kuala Lumpur ve Atina Büyükelçisi eski diplomat Kasım Muhibali, "İran, içeride ve dışarıda dost kılığındaki aşırı akımlara kanmamalı ve İsrail ile ABD karşısında Rusya'dan destek alacağı hayaline kapılmamalıdır." dedi.

İran Meclis Başkanı Ali Laricani'ye yakınlığıyla bilinen "khabaronline" adlı internet sitesinin haberine göre Muhibali, "bölgenin ABD'nin nükleer anlaşmadan çekilme olasılığı, İran'a karşı yeni yaptırımlar, ABD'nin büyükelçiliğini işgal altındaki Kudüs'e taşınması ve Suriye'ye saldırı ihtimali gibi önemli olayların eşiğinde olduğunu" söyledi.

İran'ın bu olayları ülke içindeki gelişmelerle okumaya çalışmasının durumu karmaşık hale sokacağını ifade eden Muhibali, şunları kaydetti:

"Mevcut durum tehlikeli bir noktaya gidiyor. Eğer İranlı liderler ihtiyatsız davranır ve İsrail'in tahriklerine kapılırlarsa ulusal egemenliğimiz ve güvenliğimizin tehlikeye düşme ihtimali uzak değil. İran, içeride ve dışarıda dost kılığındaki aşırı akımlara kanmamalı ve İsrail ile ABD karşısında Rusya'dan destek alacağı hayaline kapılmamalıdır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri