Dokuz Eylül Üniversitesi İnce Film Laboratuvarı, savunma sanayi projelerine destek verecek

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Elektronik Malzemeler Üretim ve Uygulama Merkezi (EMUM) bünyesinde kurulan "Selçuk Bayraktar İnce Film Laboratuvarı"nın savunma, havacılık ve uzay sanayi alanlarında kullanılmak...

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Elektronik Malzemeler Üretim ve Uygulama Merkezi (EMUM) bünyesinde kurulan "Selçuk Bayraktar İnce Film Laboratuvarı"nın savunma, havacılık ve uzay sanayi alanlarında kullanılmak üzere ürün geliştireceğini ifade etti.

Prof. Dr. Nükhet Hotar, yaptığı açıklamada, laboratuvarın savunma, havacılık ve uzay sanayisi alanlarında mühendislik faaliyetlerini sürdürdüğünü, Türkiye'nin milli hedefleri doğrultusunda kritik roller üstlenmeye hazırlandığını bildirdi.

Laboratuvarın yüksek teknolojili ürün geliştirme, üretilen prototiplerin endüstriye kazandırılması ve inovatif çalışmalarıyla dikkati çektiğini belirten Hotar, şu bilgileri verdi:

"EMUM Selçuk Bayraktar İnce Film Laboratuvarımız, ulusal hedeflerimiz doğrultusunda güneş pilleri, radar soğuran sistemler, akıllı koruyucu giysiler, elektronik ve optik sensörler için ince film, elektronik malzemeler gibi pek çok yüksek teknolojili ürün geliştirmektedir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Yüzyılı vizyonuna uygun şekilde merkezimizde ve laboratuvarımızda, hali hazırda yurt dışından yüksek maliyetlerle ithal edilen hedef malzemeler, DEÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğünün desteğiyle yerli ve milli olarak geliştirilmektedir."

Hotar, Selçuk Bayraktar'ın ortaya koyduğu üretim ve projelerle milli savunma sanayisinin bugünlere gelmesinde kritik rol oynadığını, bu nedenle isminin laboratuvara verilmesini uygun gördüklerini ifade etti.

Selçuk Bayraktar'ın laboratuvara iki önemli cihaz bağışında bulunduğunu belirten Hotar, şunları kaydetti:

"Bunlardan biri olan 'ultraviyole görünür bölge diffüz yansıma spektrofotometresi', ince filmlerin, katı ve sıvı numunelerin değişken dalga boylarında optik özelliklerinin belirlenmesini sağlayacak. Bir diğer cihaz olan 'atomik kuvvet mikroskobu' ise ince filmlerin ve malzemelerin yüzeylerinin üç boyutlu haritalarının çıkarılması, yüzey pürüzlülüklerinin belirlenmesi gibi amaçlarla kullanılacak ve biyoloji, sağlık, malzeme bilimi ile birçok mühendislik alanındaki araştırmalarımıza katkı sunacaktır."



İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri