DEAŞ, Irak sınırına 5 kilometre mesafede

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Tümgeneral Yahya Resul, terör örgütü DEAŞ'ın Suriye içerisinden Irak sınırına 5 kilometre mesafeye yaklaşması üzerine güvenlik tedbirlerini artırdıklarını söyledi

BAĞDAT (AA) - Irak'ta terör örgütü DEAŞ'ın, Suriye içerisinden Irak sınırına 5 kilometre mesafeye yaklaşması üzerine güvenlik tedbirleri artırıldı.

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Tümgeneral Yahya Resul, DEAŞ'ın son zamanlarda Suriye'den Irak'a sızma girişiminde olduğu iddiasına ilişkin bir yazılı açıklama yayınladı.

Resul, sınır güvenliğinin tamamen kontrollerinin altında olduğunu belirtirken, teröristlerin Irak sınırından sadece 5 kilometre mesafede olduğunu, bu yüzden de güvenlik tedbirlerinin artırıldığını ifade etti.

Güvenlik güçlerinin, hava desteği altında sürekli bir şekilde sınır hattında devriye gezdiğini söyleyen Resul, teröristlerin sızmasının önlenmesi için de termal kameralarla bölgenin izlendiğini kaydetti.

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi de geçen pazar günü Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığının başkent Bağdat'taki üssünü ziyaret edip, Irak-Suriye sınır güvenliğine ve terör örgütü DEAŞ'ın uyuyan hücrelerine dikkat edilmesi talimatı vermişti.

Irak güvenlik güçleri, Aralık 2017'de Suriye sınırı kontrolünü DEAŞ'tan büyük oranda geri almıştı. Sınır hattının DEAŞ'tan alınmasından sonra, Bağdat yönetimi, 6 metre genişliğinde hendek kazdıktan sonra tel örgü çekmişti. Bazı önemli noktalara ise gözlem kuleleri inşa etmiş, termal kameralar yerleştirmişti.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri