Consus Enerji'nin gelirleri yüzde 44 artarak 382 milyon liraya ulaştı

Türkiye’nin yenilenebilir enerji ve dağıtık enerji alanındaki firmalarından olan Consus Enerji, 2023 ilk yarısında gelirlerini bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 44 artırarak 382 milyon liraya çıkardı. Şirketten yapılan açıklamaya...

Türkiye’nin yenilenebilir enerji ve dağıtık enerji alanındaki firmalarından olan Consus Enerji, 2023 ilk yarısında gelirlerini bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 44 artırarak 382 milyon liraya çıkardı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Consus Enerji'nin faiz, amortisman ve vergi öncesi karı (FAVÖK) ise 70 milyon 904 bin 231 lira olarak gerçekleşti.

Bu yılın ilk yarısında kurdaki artışın lira enflasyon artış oranına kıyasla düşük kalması ve devam eden tavan fiyat uygulamaları kaynaklı elektrik fiyatlarındaki sınırlamalar, daha yüksek bir FAVÖK elde edilmesini engelledi. İlk altı aylık net dönem karı ise 14 milyon 484 bin 250 lira olarak gerçekleşti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Consus Enerji Genel Müdürü Atay Arpacıoğulları, öztüketime yönelik dağıtık güneş santrallerinin yapımı, kurulumu ve işletilmesi kapsamındaki çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Portföyümüzü büyütmeye yönelik yatırımlarımıza 2023'ün ilk yarısında da devam ederek, dağıtık enerji iş kolumuzda, geçen sene sözleşme imzaladığımız yeni bir müşterimizin öz tüketimine yönelik güneş enerjisi santralini yakın zamanda devreye alarak, kurulu gücümüzü artırmayı başardık. Yılın ikinci yarısı ve takip eden dönemlerde başlıca odağımız hem santral kurulu gücü hem de finansal performans açısından sürdürülebilir büyümeyi sağlamak ve güçlü bir bilanço ile değer yaratmak olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Üretim portföyünü büyütmek için çalışmalara tüm hızıyla devam ettiklerini kaydeden Arpacıoğulları, çeşitli sektörlerden potansiyel müşteriler ile dağıtık güneş santrallerine ilişkin proje geliştirme faaliyetlerinin sürdüğünü aktardı.

Arpacıoğulları, geçen yılın son çeyreğinde bir sanayi tesisinin öz tüketimine yönelik olarak imzalanan enerji performans sözleşmesi kapsamındaki 2,05 megavatlık kurulu güce sahip ilk güneş enerjisi santralinin inşaatının tamamlanarak, bu yılın ikinci yarısı devreye alındığını bildirdi.

Bu yılın Ağustos başında dağıtık enerji iş kolunda toplam kurulu gücünü 56,2 megavata çıktığını ve söz konusu santralin ilavesi ile toplam tesis sayısının dağıtık iş kolunda 9’a yükseldiğini vurgulayan Arpacıoğulları, şunları kaydetti:

"Diğer taraftan bir kamu kurumu ile gelir paylaşım modeli kapsamında güneş enerjisinden elektrik üretim santrali yapımı, kurulumu ve işletilmesine yönelik sözleşme imzalanarak yatırım sürecine başlandı. 2,45 megavat kapasitedeki bu projenin 2023'ün 3. çeyreğinde kademeli olarak devreye alınması planlanıyor. Dağıtık enerji iş kolumuzda özel sektör ve kamuya tasarruf sağlamaya yönelik çözümlerimize önümüzdeki dönemde de ağırlık vereceğiz. Güneş alanında yurt içindeki projelere ilave olarak yurt dışı fırsatlarını da takip ediyoruz. Buna yönelik olarak Karayipler ve Avrupa'da yer alan çeşitli ülkelerdeki projelere ilişkin değerlendirmelere devam edildi. 2022'de gerçekleşen halka arz sonrasında, kurumsal yönetim uygulamalarının şirket nezdinde ve ilgili paydaşlar açısından daha da ön plana çıktı. Portföyümüzü büyütmeye yönelik yatırımlarımıza bu yılın ikinci yarısında da devam etmek en büyük hedefimiz. Gelecek dönemlerde başlıca odağımız santral kurulu gücü ve mali performans açısından sürdürülebilir büyümeyi sağlamak ve güçlü bir bilanço ile değer yaratmak olacak."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri