Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde tedavi gören engelliler ve protezleri takılan depremzedelerin katılımıyla "Dünya Engelliler Günü" etkinliği düzenlendi.
Hastane bünyesindeki Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde düzenlenen etkinliğe, burada tedavi gören engelliler, protezleri takılan depremzedeler, doktorlar ve sağlık çalışanlarının yanı sıra Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanlarından Recep Kara, paralimpik yüzücüler Şevval Beren Mutlu ve Emine Avcu katıldı.
Etkinlikte protez takılan depremzedeler zeybek oynarken, engelli hastalar da dans gösterisi yaptı, müzik dinletisi sundu. Etkinlikte, engelliler tarafından yapılan el işi ürünleri de sergilendi.
Recep Kara, ülke nüfusunun yüzde 12,5'inin engelli olduğuna dikkati çekerek, herkesin engelli adayı olduğunu söyledi.
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerini hatırlatan Kara, "On binlerce insanımız hayatını kaybetti. Binlerce insanımız da yeni engelliler olarak hayatlarına devam etmek zorunda kalacak. Empati yapmak zorundayız. Bugün iyiyiz, sağlıklıyız, yürüyebiliyoruz, nefes alabiliyoruz ama yarın ne olacağımız belli değil. O yüzden çevremizdeki engelli kardeşlerimizin engelini ortadan kaldıracak şekilde hareket etmeliyiz." diye konuştu.
- "Bir kişinin hayatına dokunmak bin kişinin hayatına dokunmaktır"
Emine Avcu da "Bir kişinin hayatına dokunmak bin kişinin hayatına dokunmaktır. Biz engelli bireyler değiliz. Bizim önümüze koyulan basamaklar aslında bizi engelleyen noktadır." dedi.
İçinde her zaman bir ışık olduğunu ve kendisini hiçbir zaman engelli olarak görmediğini anlatan Avcu, "Kolumun, ayağımın olmaması aslında beni engelli yapmıyor. Zihnimizi doğru bir şekilde kullanarak 'Bu ülke adına ne yapabilirim'i düşünmek gerekir." ifadelerini kullandı.
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde görevli Prof. Dr. Evrim Coşkun, her sene düzenledikleri etkinliğin bu seneki mottosunun "Cumhuriyetin 100. Yılı" olduğunu söyledi.
Hastane hakkında bilgi veren Coşkun, "200 yataklı bir hastanedir. Her türlü rehabilitasyon ve fizik tedavi alanında hizmetlerimiz mevcuttur. Bunun yanı sıra özellikle rehabilitasyon tamamlandıktan sonra sosyal rehabilitasyon açısından da böyle etkinlikler düzenlemekteyiz." diye konuştu.
Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi Koordinatör Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit ise hastaların dertlerine derman olmanın yanı sıra onların hayata hazır bireyler olmasına önem verdiklerini söyledi.
Yiyit, "Kısa sürede 11 milyonun üzerinde insana sağlık hizmeti verdik. Bunu verirken sadece hastalık değil aslında hastaların gözünden bakıp onların bütün dertlerine bir şekilde temas etmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.