Alanya'nın fıstıklı limonatası coğrafi işaret aldı

Alanya'nın fıstıklı limonatası coğrafi işaret aldı

Antalya'nın Alanya ilçesinin yöresel içeceklerinden fıstıklı limonata, Türk Patent ve Marka Kurumunca (TÜRKPATENT) tescillendi ve coğrafi işaret aldı.Alanya Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, fıstıklı limonatanın Alanya sofrasının...

Antalya'nın Alanya ilçesinin yöresel içeceklerinden fıstıklı limonata, Türk Patent ve Marka Kurumunca (TÜRKPATENT) tescillendi ve coğrafi işaret aldı.

Alanya Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, fıstıklı limonatanın Alanya sofrasının önemli bir içeceği olduğu belirtildi.

Alanya'da sevilerek tüketilen fıstıklı limonatanın, Alanya Belediyesinin girişimleriyle tescilli lezzet haline geldiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bilindiği üzere, 'fıstıklı limonata', Alanya'da sünnet, nişan ve söz merasimlerinin yanı sıra misafir ağırlamalarında sıkça ikram edilen, geçmişten bu yana Alanya sofralarının karakteristik içeceği. Bu niteliğiyle 'fıstıklı limonata' tarifi, soyut kültür hafızasını ve mutfak kültürünü korumak adına yapılan çalışmalar kapsamında Alanya Belediyesince yapılan müracaatla koruma altına alındı. Tescilli tarife uygun fıstıklı limonata satışı yaptığını belgelendirmek isteyen işletmelerin Alanya Belediyesine müracaat etmeleri bekleniyor."

Alanya'nın fıstıklı limonatası coğrafi işaret aldı

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 36 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler