ABD gazeteci tutukladı!
ABD Ferguson'da siyahi bir genci öldüren polis yaşanan protestoları izleyen iki Alman gazeteciyi de gözaltına aldı.
ABD’de siyahi bir gencin öldürülmesini protesto eden göstericilere polisin tavrı sertleşiyor. Ferguson’daki olayları izleyen iki Alman gazeteci gözaltına alındı. “Die Welt” gazetesi muhabiri Ansgar Graw ile bazı yerel Alman gazetelerine haber geçen Frank Herrmann, polisin ikazlarına uymadıkları gerekçesiyle kelepçelenerek St. Louis Cezaevi’ne götürüldü. Gazeteciler, cezaevinde yaklaşık 3 saat kadar tutulduktan sonra salıverildi.
Alman gazeteciler, olay sonrası açıklamalarında, gösterileri izlemek üzere bulundukları caddenin gözaltına alındıkları an sakin olduğunu, caddede hemen hiçbir göstericinin bulunmadığını söylediler. ‘Basın özgürlüğünün ihlali’
Ansgar Graw, “Polis, bizi gözaltına alarak Ferguson’daki gelişmeler hakkında haber yapmamızı engellemek istedi. Bu, basın özgürlüğünün açık ihlalidir” dedi. Polisin iddiasını “saçma” olarak niteleyen Frank Herrmann ise “Gazeteciler korkutulmak ve görevlerini yerine getirmeleri engellenmek isteniyor” ifadelerini kullandı.
Afp haber ajansının ortaklarından Getty Images için çalışan Scott Olson isimli bir foto muhabirinin de bir protesto gösterisini görüntülerken dün polis tarafından gözaltına alındığı açıklandı. Yine olaylı gece Ulusal Muhafızların intikal ettiği Ferguson’da olaylar dün gece de durulmak bilmedi. Güvenlik güçleri, kendilerine şişe fırlatan ve yollarda barikat kurmaya çalışan göstericilere göz yaşartıcı bombayla müdahale etti. Görgü tanıkları yer yer silah sesleri duyulduğunu söylediler.
ABD Başkanı Barack Obama, incelemelerde bulunmak üzere Ferguson’a Adalet Bakanı Eric Holder’i göndereceğini açıkladı. Obama, birlik ve itidal çağrısında bulundu. ABD’nin Missouri eyaletindeki 21 bin nüfuslu Ferguson kentinde 9 Ağustos’ta polis 18 yaşındaki Michael Brown’ı vurarak öldürmüş, olay sonrasında yer yer yağma ve şiddet olaylarına dönüşen protesto gösterileri başlamıştı.
ABD TÜRKİYE’YE AYAR VERMEYE KALKIŞMIŞTI
ABD Gezi kalkışması sırasında ve teröre bulaşan gazetecilerin tutuklanmasıyla ilgili olarak Türkiye’ye sürekli ayar veriyordu. ABD merkezli basın örgütleri de Türkiye’yi “basın özgürlüğü olmayan ülke” olarak ilan etmişlerdi. ABD’deki son manzara asıl basın özgürlüğünün ABD’de olmadığını gözler önüne serdi.
CNN muhabirine Taksim’de polis pasaport sordu diye Türkiye’yi “Kuzey Kore” ilan eden paralel ve gezici faşist medyanın bu haber karşısında tavrı merak ediliyor.
Bu haber toplam 1183 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.