42 Yazılım Okulları yazılım sektörüne katkı sağlamayı sürdürüyor
2023'te elde ettiği başarılarla dikkati çeken 42 Kocaeli ve 42 İstanbul, yıl boyunca gerçekleştirilen çeşitli etkinlikler, projeler ve işbirlikleri ile öğrencilerine sağladığı eğitim modelini güçlendirmeye devam etti- Öğrenciler hem üye firmalara hem de Bilişim Vadisi bünyesinde yer alan startup firmalarına staj ve çalışma imkanı için yönlendiriliyor
Türkiye'nin geleceğinin şekillendirilmesinde önemli rol oynayan 42 Yazılım Okulları, öğrencilerine yazılım dünyasının kapılarını aralıyor.
Bilişim Vadisi'nden yapılan açıklamaya göre, tüm dünyada yer alan 54 kampüsü aracılığıyla öğrencilere global bir perspektif sunan 42 Okulları, 2023 yılında da büyük ilgi gördü.
42 Yazılım Okulları, 2023 yılında sağladığı eğitim olanakları, istihdam başarıları ve öğrencilerini sektöre hazırlama konusundaki çalışmalarıyla dikkati çekerken, dünyanın en inovatif 100 üniversitesi arasında 6. sırada yer alan 42 Okulları, etik değerler sıralamasında ise birinci sırada yer aldı.
42 İstanbul & 42 Kocaeli, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayelerinde, Bilişim Vadisi'nin proje yürütücülüğünde, Türkiye'deki yazılımcı sayısını artırarak Türkiye'nin yazılım ve teknoloji ihracatı yapabilen bir ülke olma hedefine katkı sağlıyor. Bu eğitim programı, "akran öğrenmesi" modelini benimsiyor, 18 yaş ve üzeri herkes tamamen ücretsiz başvurabiliyor.
2023'te elde ettiği başarılarla dikkati çeken 42 Kocaeli ve 42 İstanbul, yıl boyunca gerçekleştirilen çeşitli etkinlikler, projeler ve işbirlikleri ile öğrencilerine sağladığı eğitim modelini güçlendirmeye devam etti.
Öğrenciler kullanılan öğrenme modeliyle öğrenmeyi öğrendiklerinden, dünya genelinde rekabet avantajı elde ederek sektörde kendilerine yer bulma fırsatı yakaladı.
42 Yazılım Okulları, iş dünyasıyla güçlü bir köprü kurarak öğrencilerini istihdam sürecine hazırlamaya devam ediyor. Öğrenciler, hem üye firmalara hem de Bilişim Vadisi bünyesinde yer alan startup firmalarına staj ve çalışma imkanı için yönlendiriliyor. Bu kapsamda, sektörün öncü firmalarına yapılan başarılı yönlendirmeler ve işbirlikleri ile öğrenci istihdamında önemli artış kaydedildi.
42 Yazılım Okullarına yapılan 75 bin başvurudan 20 bini online testleri geçerken 5 bin 700 öğrenci havuz eğitimine katılmaya hak kazandı. Havuz eğitiminin ardından 700 öğrenci ana eğitime katıldı. 50 öğrenci temel modülü başarıyla tamamladı. Temel modülü tamamlayan öğrenciler, Turkcell, Arçelik, Veripark, TUSAŞ, TÜBİTAK, TÜBİTAK Bilgem, Profelis, Ağteks, PANTEON, ERTA Mobil Yazılım, AKIN ROBOTICS, Overdose Dijital, Atez Yazılım, Ete Danışmanlık, Munte Bilişim gibi kurum kuruluşlar, startup firmaları ve Bilişim Vadisi firmalarından Doğanium, MAHREK ve İlge Yapay Zeka'da istihdam edildi.
- Öncü kuruluşlarda kariyer imkanı
Verilen bilgiye göre, 42 Yazılım Okulları gerçekleştirdiği etkinliklerle öğrencilerini sektörün güçlü isimleri ile bir araya getiriyor ve öğrencilerinin iş dünyası ile temasta bulunmasını sağlayarak onları sektöre kazandırıyor. 42'liler, farklı sektörlerden lider firmalarla bire bir görüşme yaparak, iş hayatına adım atıyor.
42 İstanbul & 42 Kocaeli kampüslerinin Platin Üyesi Akbank Teknoloji ile gerçekleştirilen işbirliği kapsamında, belirlenen konularda yıl boyunca eğitimler düzenlendi. 42 Okullarına özel gerçekleştirilen Cobol eğitimi ile programı tamamlayan katılımcılara Akbank bünyesinde istihdam desteği sağlandı. Yine kurucu üyelerden Havelsan ile başlatılan HASAT programı ile savunma sanayi ve açık kaynak yazılım projeleri üzerinden öğrencilere eğitimler verildi. Trendyol ile yazılım süreçleri üzerinde detaylı seminerler düzenlendi.
42 Yazılım Okulları, üye firmaları ve sektör temsilcileri ile öğrencilerini düzenli aralıklarla bir araya getirerek yetenek görüşmeleri de gerçekleştiriyor. Bu kapsamda ekim ayında, MAKFED bünyesindeki 5 firma, Ağteks, Dalgakıran, Durmazlar, Ermaksan ve Sistem Teknik ile, Aralık ayında Arçelik, Getir, Hepsiburada, Kuveyt Türk ve Türk Telekom firmaları ana eğitimi tamamlayan 42 öğrencileri ile bir araya geldi.
Bunun yanı sıra Microsoft Türkiye ile "42 Dakikada 8 İlham" etkinlik serisi kapsamında Microsoft’un üst düzey kadın yöneticileri, kadın yazılımcı adaylarına ilham vererek deneyimlerini paylaştı. Etkinliğin son oturumu Generative AI başlığı ile tamamlandı. Ardından yazılım dünyasına giriş yapan gençlerimizin yoluna ışık olacak Milyon Kadına Mentor ağı müjdelendi.
42 Yazılım Okulları, Makine Üreticileri Federasyonu ile imzaladığı işbirliği protokolü ile ihracat yapan makine sektörünün artan yazılımcı ihtiyacını karşılamayı hedefliyor. Sektörün öncü kuruluşlarından Ağteks 42, yazılımcılarını yazılım ekibine katan ilk şirket oldu.
- Dünyada 18 bine ulaşan 42 öğrencilerinin yüzde 30'u girişimci olmayı tercih ediyor
Aralık ayında başlatılan "42Sektörde" programı ile de yazılım geliştirici adaylar üye şirketlerin ofislerini ziyaret ederek şirketlerin çalışmaları, çalışanların kariyer yolculukları ve iş ortakları ile tanışma imkanı bulmaya başladı. İlk ziyaret Amazon Web Sevices (AWS) ofisine yapıldı ve iş ortakları Skyloopcloud, Limoncloud ve Sufleio ile öğrencilerimiz tanışma fırsatı buldu.
Açıklamada görüşlerine yer verilen 42 Türkiye Ülke Müdürü Sertaç Yerlikaya, şunları kaydetti:
"Üniversite diploması hala büyük şirketlerin sorguladığı bir ister olmaya devam ediyor. Ancak 42'ye destek veren şirketlerin hem teknoloji hem insan kaynakları yöneticilerinin öğrencilerimiz ile yaptıkları iş görüşmelerinde teknik bilgilerinin yanı sıra başarma enerji ve azimleri, temiz kod, dokümantasyon, test süreçleri gibi yazılım dünyasının olmazsa olmazlarına hakimiyetleri ve özgün hikayelerinden etkilendiğini görmekten gururluyuz. Özellikle yatırım alan girişimlerde durum farklı, onlar hemen ilk görüşmede iş teklif ediyorlar. Başarılı bir yılı kapatırken Sayın Bakanımız Mehmet Fatih Kacır başta olmak üzere üyelerimize ve sponsorlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz."
42 Yazılım Okulları, girişimci olmak isteyen öğrencilerini desteklemek için de programlar yürütüyor. Dünyada 18 bine ulaşan 42 öğrencilerinin yüzde 30'u girişimci olmayı tercih ediyor. Arçelik Girişimcilik Atölyeleri ve Bilişim Vadisi'nin sunduğu girişimcilik mentörlükleri, öğrencilere kendi projelerini geliştirme ve hayata geçirme fırsatı da tanıdı.
Kaynak:
Bu haber toplam 156 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.